Αλήθειες για το Τσάι

Είναι η τακτική κατανάλωση τσαγιού καλή για το ανοσοποιητικό μου σύστημα;

Μια μελέτη  της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ ανακάλυψε ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων.  Από μια μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, ανακαλύφθηκε ότι ένα συστατικό στο τσάι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αμυνθεί στην εισβολή των βακτηρίων, ιών και μυκήτων.  Ένα δεύτερο πείραμα, χρησιμοποιώντας εθελοντές, έδειξε ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος από όσους πίνουν τσάι ανταποκρίθηκαν πέντε φορές πιο γρήγορα σε μικρόβια από ό, τι τα κύτταρα όσων πίνουν καφέ. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματα παρέχουν σαφή απόδειξη ότι πέντε φλιτζάνια τσάι την ημέρα οξύνει την άμυνα της νόσου του σώματος

Στην ίδια μελέτη, μια ουσία που ονομάζεται L-Theanine απομονώθηκε από το συνηθισμένο μαύρο τσάι, και ανακαλύφθηκε ότι μπορεί να διασπάται στο ήπαρ σε αιθυλαμίνη, ένα μόριο που ονομάζεται γάμμα-δέλτα των Τ κυττάρων, και που θεωρείται η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα βακτηρίδια, ιούς, μύκητες και παρασιτικές λοιμώξεις.

Τα Τ-κύτταρα δημιουργούν την έκκριση της ιντερφερόνης, ένα σημαντικό μέρος της χημικής άμυνας του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων. Για περαιτέρω διαπίστωση, οι ερευνητές έβαλαν 11 εθελοντές να πίνουν πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα του τσαγιού, και 10 άλλους να πίνουν καφέ.  Πριν από τη δοκιμή, έλαβαν δείγματα αίματος και από τα21 άτομα .

Μετά από τέσσερις εβδομάδες, πήραν αίμα από τους 11 που έπιναν τσάι και στη συνέχεια εξέθεσαν το αίμα σε ένα βακτήριο που ονομάζεται E-coli. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στα δείγματα εκκρίθηκαν πέντε φορές περισσότερο από ό, τι στα ίδια δείγματα μία εβδομάδα πριν!  Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι αυτό οφειλόταν στην κατανάλωση τσαγιού. Οι ίδιες εξετάσεις των άλλων δέκα χρηστών έδειξε ότι δεν υπήρξε μεταβολή των επιπέδων ιντερφερόνης.

Σελίδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30