Αλήθειες για το Τσάι

Γιατί το τσάι θολώνει όταν δεν είναι πια ζεστό;

Η θόλωση στο τσάι είναι ένα αποτέλεσμα του κολλοειδούς ιζήματος που σχηματίζεται. Αυτό ονομάζεται «κρέμα τσαγιού». Η αποβουτύρωση στο τσάι λαμβάνει χώρα όταν η θερμοκρασία του μαύρο τσαγιού πέφτει κάτω από 40 C.  Μια αδύναμη χροιά σχηματίζεται μεταξύ της καφεΐνης και των πολυφαινόλων. Η τάση δημιουργίας κρέμας  ποικίλει από τσάι σε τσάι. Σε τσάγια  που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει γάλα είναι αμελητέα λόγω του χαμηλού ποσοστού καφεΐνης, μόνο 4%.

Στο τσάι με γάλα μια παρόμοια ένωση πραγματοποιείται μεταξύ της καζεΐνης, πρωτεΐνης γάλακτος και διάφορες πολυφαινόλες. Λόγω της διαθεσιμότητας της καζεΐνης του γάλακτος στο τσάι η χροιά είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα μεγαλύτερη καθίζηση.

Σελίδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30