Αλήθειες για το Τσάι

Μήπως το νερό επηρεάζει την ετοιμασία του τσαγιού;

Το νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του τσαγιού επηρεάζει σημαντικά το χρώμα και τη γεύση που θα έχει ένα φλιτζάνι τσάι. Το τσάι παρασκευάζεται με μαλακό νερό ή με σκληρό νερό (το οποίο περιέχει CaSO4)  φαίνεται φωτεινότερο απ ‘ότι αν βράζεται σε προσωρινά σκληρό νερό (που περιέχει ανθρακικό ασβέστιο CaCO3).

Νερό υψηλό σε pH που περιέχει ανθρακικό  κάνει την έγχυση να φαίνεται με πιο σκούρο καφέ χρώμα, λόγω του μεγαλύτερου ιονισμού των πολυφαινολών του τσαγιού, ενώ με χαμηλότερο pH, όπως στο τσάι λεμόνι, η έγχυση γίνεται κίτρινη. Όσο για τη γεύση, μερικά τσάγια είναι πιο κατάλληλα για μαλακό νερό, όπως το Ασσάμ που παρασκευάζεται με ορθόδοξη μέθοδο, ενώ άλλα τσάγια όπως αυτά που τυγχάνουν επεξεργασίας CTC είναι καλύτερα να φτιάχνονται με σκληρό νερό.

Σελίδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30