Αλήθειες για το Τσάι

Τι είναι τα κομματάκια  αφρού στο τσάι ή ο σκούρος λεκές στο πάνω μέρος του βρασμένου τσαγιού:

Είναι το αποτέλεσμα του υψηλού μοριακού βάρους των συστατικών που σχηματίζονται από την επίδραση του ασβεστίου και διττανθρακικών ιόντων στο υγρό περιβάλλον του νερού. Ο αφρός μπορεί να αφαιρεθεί με δύο τρόπους

1) φιλτράροντας τα ιόντα ασβεστίου,

2) με την προσθήκη οξέων για συγκάλυψη των διττανθρακικών ιόντων σε CO2.

Πολύ λίγος αφρός διαμορφώνεται επίσης σε ένα φλιτζάνι πολύ δυνατού τσαγιού.  Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα κομματάκια που δημιουργούνται, εάν είναι λιγότερα από 1mg δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην πέψη ή στην υγεία γενικότερα.

Σελίδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30