Αλήθειες για το Τσάι

Μπορεί το παραβρασμένο νερό να επηρεάσει την ποιότητα του τσαγιού;

Το νερό που βράζει για πάρα πολλή ώρα  επηρεάζει δραματικά την ποιότητα του τσαγιού. Η γεύση τσαγιού δημιουργείται από την  αλληλεπίδραση των δύο κύριων συνιστωσών του, την καφεΐνη και τις πολυφαινόλες του.  Το παραβρασμένο νερό αλλάζει τα επίπεδα του οξέως του νερού  και επηρεάζει τη συμπεριφορά αυτών των συστατικών.

Το νερό περιέχει μέταλλα και αέρια που απορροφούνται από τον αέρα. Το διοξείδιο του άνθρακα απορροφάται από την ατμόσφαιρα και κάνει το νερό ελαφρώς όξινο, επηρεάζοντας το χρώμα και τη γεύση. Η υψηλή θερμοκρασία αλλάζει την οξύτητα του νερού και η οξύτητα μειώνεται σταδιακά από την διαφυγή του  διοξείδιου του άνθρακα. Ως εκ τούτου νερό που ξαναβράζεται μπορεί να δημιουργήσει τσάι με διαφορετικό χρώμα και δύναμη και θεωρείται ακατάλληλη διαδικασία.

Σελίδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30