Αλήθειες για το Τσάι

Τι είναι το πραγματικό τσάι;

Το τσάι με την πραγματική του έννοια ορίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) ως «τσάι που προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από φύλλα τσαγιού, που παράγεται με συγκεκριμένες αποδεκτές διαδικασίες, που τα φύλλα του υπόκεινται σε μαρασμό, εξαερισμό και το φρυγάνισμα, από τους τρυφερούς βλαστούς των ποικιλιών του φυτού  Camellia sinensis που είναι γνωστό ότι είναι κατάλληλο για την παραγωγή του τσαγιου ως ρόφημα.

Πραγματικό τσάι είναι το τσάι που παράγεται με τον παραδοσιακό, ορθόδοξο τρόπο παραγωγής  από τους τρυφερούς βλαστούς του φυτού Camellia sinensis. Η διαδικασία της παρασκευής έχει τελειοποιηθεί εδώ και αιώνες ενώ είναι πιο διαδεδομένη στη Σρι Λάνκα με την μάρανση, τη ζύμωση και το φρυγάνισμα που καταλήγει στη μορφή που οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν – δηλαδή το μαύρο, πράσινο και άσπρο τσάι. Τα Ορθόδοξα τσάγια υπόκεινται σε  διαφορετική διαδικασία από την νεώτερη μέθοδο που ονομάζεται  CTC  (κοπή, τράβηγμα και τύλιγμα), η οποία αναπτύχθηκε από τις εταιρείες που επιδιώκουν να προσφέρουν γρήγορο χρώμα σε ένα φακελάκι τσαγιού. Τα CTC τσάγια ληστεύουν τη ψυχή του τσαγιού χάνοντας την λεπτότητα της γεύσης, το άρωμα, την ποικιλία και τον χαρακτήρα του. Το CTC αποτελείται από μόλις 3 κοκομετριες ή τύπους ,ενώ το τσαι παραγόμενο με την ορθόδοξο μέθοδο παράγει σχεδόν άπειρη ποικιλία λόγω του μεγέθους των φύλλων, του χρώματος, της λεπτότητας,, του χαρακτήρα και του σώματος του.

Η Dilmah προσφέρει πραγματικό τσάι μοναδική προέλευσης τόσο στα σακουλάκια του τσαγιού όσο και  των χύμα φύλλων, που εγγυάται την ποιότητα, τη γεύση και τον πλούτο της γεύσης.

Σελίδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30