Αλήθειες για το Τσάι

Γιατί δεν πρέπει κάποιος να παραβράζει το νερό του τσαγιού;

Η γεύση,  το χρώμα και η αίσθηση στον ουρανίσκο εξαρτάται από την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κύριων συνιστωσών  που είναι οι πολυφαινόλες και η καφεΐνη. Κάθε στοιχείο είναι στυπτικό από μόνο του, αλλά ο συνδυασμός των δύο μειώνει τη στυπτική δράση.

Το νερό είναι γνωστό ότι περιέχει διαλυμένα αέρια που απορροφούνται από τον αέρα. Το διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από τον αέρα- που υπάρχει στο νερό -επηρεάζει την οξύτητα, και η οξύτητα του νερού παίζει σημαντικό ρολό στον ιονισμό των πολυφαινόλων του τσαγιού και συμβάλλει στη σταθερότητα του παραπάνω συγκροτήματος.

Το διοξείδιο στο νερό απελευθερώνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια του βρασμού, έτσι εάν το νερό παραβράζει στην πραγματικότητα θα μειώσει περαιτέρω τα επίπεδα του CO2, με αποτέλεσμα τη μείωση της οξύτητας.  Όπως προαναφέρθηκε, αυτό θα επηρεάσει την καφεΐνη και τις πολυφαινόλες, και θα επιφέρει αλλαγές στο χρώμα, καθώς και τον χαρακτήρα του τσαγιού.

Δύο φορές βρασμένο νερό συνεπώς θα επηρεάσει τη γεύση του καλού τσαγιού και ως εκ τούτου, η  Dilmah  συμβουλεύει να χρησιμοποιείται βρασμένο μία φορά φρέσκο νερό.

Σελίδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30