Αλήθειες για το Τσάι

Τι είναι το « αποκαφεϊνωμένο»  (decaffeinated) τσάι;

Τα τσάγια που φέρουν την ένδειξη decaf θα πρέπει να επισημανθεί ότι  η περιεκτικότητα σε καφεΐνη δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,4% του ξηρού βάρους, που ισοδυναμεί με περίπου 4 mg καφεΐνης ανά μερίδα 170 ml.

Η διαδικασία της αποκαφεϊνοποίησης εξάγει την καφεΐνη από το τσάι. Οι διαθέσιμες μέθοδοι για αποκαφεϊνοποίση του μαύρου τσαγιού γίνονται με βάση διαλύτες εκχύλισης όπου χρησιμοποιείται οξικός αιθυλεστέρας ή μεθυλενοχλωρίδιο για την εξόρυξη του συστατικού. Όλες οι μέθοδοι εξαγωγής καφεΐνης έχουν τις ελάχιστες  επιπτώσεις στην ποιότητα του τσαγιού

Σελίδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30