Η Διαφορά της Dilmah

Η μάρκα Dilmah είναι μοναδική: είναι ένα εμπορικό σήμα που βασίζεται στο πάθος, την προσήλωση στην ποιότητα και την αυθεντικότητα στο τσάι, ενώ την ίδια ώρα ένα μέρος της φιλοσοφίας της φτάνει πέρα ​​από το εμπόριο και τα κέρδη κάνοντας την επιχείρηση μας  μια υπηρεσία προς τον άνθρωπο.

Το τσάι είναι δώρο της φύσης για την ανθρωπότητα. Είναι ένα ρόφημα που θεραπεύει, προστατεύει και ανανεώνει, έχει άπειρες ποικιλίες που διαφέρουν ανάλογα με τη φυσική αλχημεία της ηλιοφάνειας, το έδαφος, τον αέρα, τη βροχή και τη θερμοκρασία. Αυτή η όμορφη ποικιλία χαρακτηριστικών  είναι μια πρόκληση και μια απίστευτα απολαυστική ανταμοιβή από τη φύση, η οποία μας προσφέρει τσάγια που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση και επιθυμία, και που βέβαια απαιτεί γνώσεις για την κατανόηση και την επιλογή των καλύτερων. Αυτή η εμπειρία μπορεί να προέλθει μόνο από το πάθος και την προσήλωση στο τσάι.

Ο ιδρυτής της Dilmah, ο Merrill Ι. Fernando, εξέφρασε τη δέσμευσή του για το τσάι, όταν το 1950 αφιέρωσε τη ζωή του στο τσάι. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ενώθηκε με τους δύο γιους του, Dilhan και Malik (από τα ονόματα των οποίων το ονόμασε Dilmah), που μοιράζονται το πάθος του.  Σήμερα, σχεδόν εξήντα χρόνια μετά, ο Merrill και οι γιοι του – η οικογένεια Fernando – έχουν αποκτήσει την τεχνογνωσία για της καλλιέργεια του τσαγιού  έτσι ώστε και να  προσφέρουν στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο μόνο το καλύτερο. Η αγάπη τους για το τσάι μεταφέρθηκε σαφώς  και στις νέες γενιές,  τους γιους και τις κόρες των Dilhan και Malik που «μαθαίνουν» το τσάι, για να αναλαμβάνουν την ευθύνη που ορίζει η διαθήκη του Merrill  ο οποίος από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα έχει αφιερώσει τη ζωή του για να φέρει πίσω το ποιοτικό τσάι με ηθικές αξίες.

Η οικογένεια Fernando έχτισε τις επιχειρήσεις της γύρω από την αγάπη της για το τσάι.  Η Dilmah σήμερα είναι η μόνη καθετοποιημένη εταιρεία τσαγιού με ιδιωτικούς κήπους – μερικά από τα καλύτερα εδάφη της Κεϋλάνης – και εγκαταστάσεις συσκευασίας τσαγιού αλλά και επενδύσεις σε κάθε τομέα του κλάδου. Όπως λέει ο Merrill συχνά, «η οικογένειά μου ενδιαφέρεται για το τσάι σας, από τη γέννηση και δημιουργία των φύλλων τσαγιού μέχρι και τη στιγμή που θα μπει στο φλιτζάνι σας.”

Κάθε συσκευασία που φέρει το σήμα Dilmah αποτελεί προσωπική εγγύηση ποιότητας του Merrill και αντανακλά την ειλικρινή, πολύ-επίπεδη δέσμευσή του προς το τσάι του.

Από τη στιγμή που συνέλαβε το όνειρό του μέχρι και αυτή τη μέρα,  ο  Merrill προσφέρει στους καταναλωτές του το καλύτερο τσάι της Κεϋλάνης, συσκευασμένο και σταλμένο απευθείας από την παραγωγή, αντίθετα από πολλές μεγάλες εμπορικές φίρμες οι οποίες, καθοδηγούμενες από την αδιάκοπη επιθυμία τους να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη και να αποσβέσουν τις επενδύσεις τους, μειώνουν το κόστος, μειώνοντας παράλληλα και την ποιότητα.

Το 1988 ο Merrill έγινε πρωτοπόρος με τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν σήμερα γίνει σήμα κατατεθέν της Dilmah.  Ενώ η εμπορευματοποίηση ανάμεσα στις μεγάλες μάρκες συνέχισε, η Dilmah του Merrill επιμένει στο παραδοσιακό τσάι, στην ενιαία προέλευσης και στη φρεσκάδα των κήπων.

Αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά εάν μιλάμε για παραδοσιακό τσάι – μια διαδικασία παραγωγής που ξεκινά κόβοντας με το χέρι τα φύλλα και συνεχίζει μαραίνοντάς τα, ζυμώνοντας με φυσικό τρόπο  τα και φρυγανίζοντας τα – μια τεχνική που έχει τελειοποιηθεί διαμέσου των αιώνων. Έτσι, ο  Merrill  παράγει  ένα τσάι πλούσιο και εκλεπτυσμένο. Η εναλλακτική λύση είναι η CTC, μια σχετικά πρόσφατη μέθοδος παραγωγής που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια γρήγορη διαδικασία, θυσιάζοντας όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά. Ο Merrill περιγράφει αυτό το τσάι ως «τσάι χωρίς ψυχή».

Το Τσάι Μοναδικής Προέλευσης – τσάι χωρίς προσμίξεις – είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του τσαγιού είναι το terroir – η αίσθηση που αποκτά το τσάι από τον τόπο καλλιέργειας και δημιουργίας του.  Έτσι, το terroir υπαγορεύει ότι το τσάι που καλλιεργείται στην περιοχή Uva, σε μια ορισμένη χρονική περίοδο, διαθέτει τη μοναδική γεύση-σφραγίδα του προϊόντος που δημιουργείται εξαιτίας των μοναδικών κλιματικών φαινομένων της περιοχής . Το terroir είναι αυτό που δίνει σε κάθε κοιλάδα, κάθε περιοχή και κάθε χώρα μοναδική ταυτότητα στο τσάι. Υπάρχουν φυσικά και άλλες επιλογές αφού μπορείτε να αγοράσετε τσάι  με χαμηλότερο κόστος από οπουδήποτε –το κόστος τσάι ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό  από χώρα σε χώρα- και να φτιάξετε ένα μείγμα από τσάγια διαφορετικών προελεύσεων. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει για τον καφέ, αλλά σίγουρα όχι για το τσάι.

Το τσάι Dilmah έχει τη φρεσκάδα του κήπου του, που εγγυάται μια πλούσια, ικανοποιητική κούπα τσαγιού, που είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτική.

Σημαντικότερα, ο Merrill ίδρυσε το τσάι Dilmah με απλές, οικογενειακές αξίες. Κατάλαβε – όπως η μητέρα του έλεγε πολλές φορές – ότι εάν πετύχαινε θα ήταν υποχρέωσή του να μοιραστεί τα «καλά» της επιτυχίας του με τους εργαζομένους του και με τους λιγότερο προνομιούχους στην κοινότητά του.  Στην καρδιά της Dilmah επομένως είναι η δέσμευση για τη δημιουργία επιχειρήσεων που υπηρετούν τον άνθρωπο και την κοινότητα.

Τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις του τσαγιού Dilmah υποστηρίζουν το έργο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος MJF στη Σρι Λάνκα και στο εξωτερικό. Η προσφορά στην κοινότητα ξεκίνησε συγκρατημένα μεταξύ των οικογενειών των 18 υπαλλήλων του Merrill από την εποχή που άρχισε την εξαγωγή χύμα τσαγιού.  Με την έναρξη της Dilmah και την εξέλιξή της σε ένα διεθνές εμπορικό σήμα, η υποχρέωση του να υπηρετήσει έχει αυξηθεί αναλογικά. Τελικά η MJF Φιλανθρωπικού Ιδρύματος (www.mjffoundation.org) δημιουργήθηκε για να χειριστεί την επέκταση της κλίμακας της ανθρωπιστικής βοήθειας, και παράλληλα τη δέσμευση να εργαστεί προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής αειφορίας που αναπτύχθηκε με την Dilmah Conservation (www.dilmahconservation.org).

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα MJF βελτιώνει τη ζωή 10.000 ανθρώπων κάθε χρόνο με περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Merrill Ι. Fernando, οι γιοι του και η ομάδα Dilmah σήμερα προσφέρουν στους λάτρεις του τσαγιού σε όλο τον κόσμο μια πραγματικά διαφορετική εμπειρία στο τσάι. Η Dilmah παρουσιάζει μια απαράμιλλη συλλογή των τσαγιών που χαρακτηρίζονται από πραγματική καινοτομία και ένα πάθος για την ποιότητα.